Singapore en haar economie groeien gestaag door. Dat vraagt om grootschalige uitbreiding en herontwikkeling in deze ontzettend drukke stadsstaat. Daarbij wil Singapore de transitie in naar een circulaire economie. En daarover komen ze in Nederland leren. Onder andere bij BLOC.

Kijk maar eens op google maps en zoek Singapore. Je ziet het nieuwe land uit de zee gestampt worden en de havengebieden in herontwikkeling zijn. Dat is een kapitaalintensieve operatie voor de lange termijn. Die termijn, daar gaat het om. Is het nog wel economisch verantwoord om te investeren in fossil-based projecten met een afschrijvingstermijn van dertig jaar of langer? Moeten we niet over naar een nieuw, circulair model? Is het niet tijd om CO2 leidingen aan te gaan leggen in plaats van olieleidingen? En wat kan je dar dan mee en wat maakt zo’n transitie succesvol?

Bij de zoektocht naar de juiste investeringsstrategie stuitten de mensen van de Singaporese ontwikkelingsmaatschappij op CO2 Smart Grid. Samen met het ministerie en de economic development board bezochten zij BLOC. Over eindige lineaire verdienmodellen. Over de transitie van businesscases naar value cases. Over de grondstoffentransitie en de nieuwe waardeketens die je daarbij moet gaan bouwen. En de gave voorbeelden die we daarin bij BLOC ontwikkelen.

Benieuwd? Neem eens een kijkje in onze Singapore pitch en het slide deck dat we gebruikten.

Smaakt dat naar meer? Neem gerust contact op!