Bloc
De toekomst van mobiliteit

De toekomst van mobiliteit

BLOC werkt samen met MRDH, HTM en RET aan een innovatiefonds voor Smart Mobility in Zuid-Holland. Het doel is om een speeltuin voor innovatie rondom mobiliteit te creëren en om de organisaties te helpen zelf innovatiever en wendbaarder te worden.

Lees meer

Disruptie in Zuid-Holland

Zuid-Holland als voorbeeld voor de wereld met slimme mobiliteits-oplossingen. Een innovatiefonds voor disruptieve mobiliteitsoplossingen. Dat is het doel van een nieuwe samenwerking tussen MRDH, RET en HTM. Powered by BLOC.

Groeiende vraag naar slimme vervoersoplossingen

Zuid-Holland is al de meest dicht bevolkte provincie van Nederland. Naar de toekomst toe zullen we alleen nog maar met meer mensen dezelfde oppervlakte delen. Dat heeft impact op heel veel vlakken. Het betekent onder andere dat we op een slimmere en andere manier naar mobiliteit moeten gaan kijken. Met z’n allen op maandagochtend om 07.30 in de trein of auto stappen, is al langer niet de snelste optie meer. Maar wat als de langere reistijd straks niet 30 minuten, maar 1 uur of 2 bedraagt? En hoe gaan we om met de Last OV Mile? Welke slimme oplossingen kunnen we bedenken die zowel doorstroom bevorderen als ook voor duurzamer vervoer zorgen?

Innovatiefonds

Samen met MRDH, HTM en RET gaat BLOC de basis leggen voor het innovatiefonds. We zullen met een lean en mean aanpak een aantal challenges gaan uitwerken en oppakken. Design thinking gaat de basis vormen van de opzet van de challenges, waarbij we bewust op zoek gaan naar innovatie en inspiratie van buitenaf. Disruptie komt meestal van buiten en niet van binnen. Zo zorgen we ervoor dat we er op tijd bij zijn en zelf de disruptie mee kunnen vormgeven!