Bloc
Warmte: van concept naar case

Warmte: van concept –>case

BLOC werkt met bedrijven en overheden aan het ontwikkelen van duurzame warmteprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. Van het aanjagen van nieuwe projecten, waar ze niet vanzelf uit de grond komen, tot het bouwen van concrete businesscases.

Lees meer

De energietransitie in de praktijk.

Bouwen aan nieuwe waardeketens rond duurzame warmte. Wat een gave uitdaging en wat een weerbarstige praktijk. Eyes on the ball please!

Zonder duurzame warmte komen we er niet.

Ja, we willen in Nederland van fossiele bronnen voor de verwarming van huizen, kantoren en kassen af. En we willen duurzaam gaan verwarmen. Maar hoe dan? En wat zijn die bronnen dan? Hoe krijg je die warmte de huizen en de kassen in en wie heeft dan welke rol en verantwoordelijkheid?

Enter BLOC. Wij bouwen aan cases en aan samenwerkingen op basis van de inhoud. Wordt in een regio bioafval gecomposteerd terwijl daar helemaal geen markt voor is? Wij maken er waardevolle warmte van. Met de bedrijven die daar baat bij hebben. Gaat ergens warmte de lucht in? Wij begeleiden bedrijven om die warmte te oogsten en ergens anders weer af te zetten.

BLOC heeft en had verschillende rollen in de MRA. De afgelopen jaren verzorgden wij het management rond warmte en CO2 voor de Greenport Aalsmeer, nu werken we met met MRA WarmteKoude (www.warmteiscool.nl) aan het opstarten en aanjagen van nieuwe warmtecases. Een aantal van die cases hebben we zelf ‘uit de klei’ getrokken. Denk daarbij aan biomassa projecten, het oogsten van datacenter warmte en het opzetten van gezamenlijke ontwikkelstrategieën voor warmte rond Schiphol. Deze projecten begeleiden we verder met bijdragen van alle partners in de keten. Zo zorgen we ervoor dat waar we aan werken, realistisch en uitvoerbaar is en blijft.

 

Een mooi voorbeeld van hergebruik van energie zie je in dit filmpje. “Zonder CO2 groeien er geen tomaten in de kas van Schenkeveld in Rijsenhout. Met een oude olieleiding stroomt straks CO2 van het Afvalbedrijf Energiebedrijf Amsterdam in de kas van Greenport Aalsmeer. Dat scheelt!”

Heb je zelf ideeën? Neem contact met ons op, wij kijken graag hoe we jouw uitdaging of kans kunnen verzilveren.

Warmte voor de Westas
Volgend project

Warmte voor de Westas