Bloc
Warmte voor de Westas

Warmte voor de Westas

BLOC werkt samen met de Amsterdamse Westas aan het versnellen van de aanleg van duurzame warmteprojecten.

Lees meer

Business development pur sang

Een circulaire economie: koppelen van bedrijven met restwarmte aan andere bedrijven die er iets mee kunnen. Supersimpel, toch?

Nieuwe coalities bouwen

Tussen haven, Schiphol, kantoren, datacenters, glastuinbouw en woningen kunnen ontzettend gave warmteprojecten worden gebouwd. Maar dat gaat niet vanzelf. BLOC krijgt de ruimte om nieuwe projecten en nieuwe samenwerkingen van de grond te tillen.

In de Westas samenwerking is de transitie naar een circulaire economie een van de centrale uitdagingen. Die transitie uit zich in een aantal dimensies (bijvoorbeeld bouwmaterialen, biomassa) waarvan duurzame warmte een van de belangrijkste transitiepaden is. De door BLOC uitgevoerde marktverkenning naar duurzame warmte geeft een aantal adviezen voor de warmteparagraaf van het werkprogramma Westas Circulair. Concreet gaat het om de volgende adviezen:

En dat is precies wat BLOC de komende maanden gaat doen. We zijn in gesprek met tuinders die duurzame warmte willen ontvangen, bedrijven die nieuwe locaties willen realiseren voor duurzame warmte op basis van biomassa. We zoeken uit welke datacenters nou echt warmte willen en kunnen gaan leveren en wie we blij maken met die warmte. Onderscheidend is dat onze focus ligt op het bouwen van businesscases. Het gaat ons niet om kennis, onderzoek, netwerken, subsidies of wat dan ook, het gaat ons om het bouwen van de business.

Wil je meer weten, lees dan vooral onze marktverkenning!