Bloc
De Floriade 2022

De Floriade 2022

De Floriade 2022: de groenste stadswijk denkbaar.

Lees meer

De nieuwe Floriade

De Floriade Almere opent haar deuren in de lente van 2022. Dit wordt de wereldwijde inspiratiebron voor de Groene Stad. In 2022 en in de aankomende jaren.

De groenste stadswijk denkbaar

De zevende editie van de Floriade opent haar deuren in het voorjaar van 2022 in Almere en staat in het teken van Growing Green Cities. Centraal staan de urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. De Floriade wordt een ‘living lab’; een proeftuin voor onderzoek naar de innovatieve systemen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit, maar bovenal voedselproductie. Het wordt een gebied waar je gezonder weer uitkomt. Je ervaart, leert en bouwt zelf mee aan een de groenste en meest innovatieve stadswijk denkbaar.

De komende Floriade zal in vele opzichten anders worden dan de eerdere edities. Bijzonder is dat de Floriade in 2022 al een wijk is, waar mensen wonen en werken. De groenste wijk denkbaar. BLOC heeft in 2016 samen met Northern Light het Expo Concept ontwikkeld. In 2017 start BLOC verschillende projecten op, waaronder de ontwikkeling van de eerste straat (iStreet) die de standaard zet voor het ambitieniveau van deze nieuwe Floriade.

Artwork: MVRDV

Artwork: MVRDV
Dutch Windwheel
Volgend project

Dutch Windwheel