Bloc
Nationaal Park Dutch Delta

Dutch Delta Nationaal Park

Nederland werkt aan een aantal Nationale Parken van Wereldklasse, die het beste bieden van de Nederlandse natuur en internationaal tot de verbeelding spreken. BLOC is alvast begonnen met de ontwikkeling van Nationaal Park Hollandse Delta.

Lees meer

Het verhaal van het water

BLOC verbindt op slimme wijze het Biesbosch, UNESCO werelderfgoed Kinderdijk, Slot Loevestein, Fort Willemstad en de Deltawerken. Het resultaat is een nieuw handelsmerk: Nationale Park Hollandse Delta.

Unieke iconen verbonden

Nederland werkt aan een aantal Nationale Parken van Wereldklasse, die het beste bieden van de Nederlandse natuur en internationaal tot de verbeelding spreken. BLOC heeft de basis voor het bid voor de Dutch Delta geschreven als opmaat naar een sterkere profilering van de regio. We geloven in de kracht van de Dutch Delta!

Centraal in dit gebied ligt de unieke deltanatuur van de Biesbosch. Daarnaast herbergt het gebied prachtige oud-Hollandse binnensteden als Gorinchem, Dordrecht en Willemstad. Het biedt unieke iconen zoals Werelderfgoed Kinderdijk, Slot Loevestein, de Stelling van Willemstad en de Deltawerken. Het verhaal van het water – de strijd tegen het water en de handel aan en over het water – is in het gehele gebied, in alle steden en iconen voelbaar en beleefbaar.

Bekijk hier onze BLOCnote met onze ideeën over dit gebied.

Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat miljoenen mensen kunnen genieten van het mooiste en meest gevarieerde natuurgebied dat Nederland te bieden heeft.