Bloc
The NEXT Agency

The NEXT Agency

Samen met het Red Team (Asito, BLOC, CGI en Off Road Innovations) en het Blue Team (innovatieteams en mensen uit de operatie van de politie) werken we aan een permanente bètaversie en duurzame oplossing voor de grootste uitdagingen van de politie: the NEXT agency!

Lees meer

Het nieuwe agentschap

Met The NEXT Agency wonnen we de Innovatie Challenge van de Nationale Politie en Bouwend Nederland.

We zijn van start!

Samen met de politie werken we inmiddels aan de uitvoering ervan: de ontwikkeling van een Next Generation huisvestingsconcept. In de praktijk: in Rotterdam werken we aan een living lab en in Den Haag aan een nieuw te bouwen politiebureau.

De maatschappij verandert…

De demografie verandert, steden worden drukker, mensen leven langer, de bevolkingssamenstelling wordt diverser en meer mensen zoeken als vluchteling hun toevlucht tot het veilige Nederland. We zijn in hoog tempo een kennis- en netwerksamenleving geworden, waarin de technologische mogelijkheden oneindig zijn. Het gevoel van veiligheid en veilig zijn krijgt iedere dag een nieuwe en diepere betekenis. We zijn niet alleen kwetsbaar op straat, maar ook achter de computer en via onze telefoons. We zijn anoniem en tegelijkertijd weet men meer van ons dan we een paar jaar geleden hadden kunnen bedenken. En een nieuwe economie doet zijn intrede waarin een integrale waardebenadering en de draagkracht van de aarde en mensen het financiële winstdenken vervangen.

De politie verandert mee…

De nieuwe economie brengt nieuwe criminaliteit en de politie reageert daarop. De politie moet NEXT GENERATION worden. Cybercrime vergt nieuwe opsporingsmethoden. Met zelflerende algoritmes worden fraudezaken en cold cases opgelost en voorspellende handhaving wordt de komende jaren business as usual. De nieuwe samenstelling van de maatschappij brengt nieuwe uitdagingen en spanningen met zich mee. De rol van de agent wordt steeds diverser maar ook steeds diffuser. De veranderende samenleving biedt ruimte en kansen om het ‘politie’ zijn opnieuw uit te vinden en te definiëren. Niet gedreven door handhaving, maar als bron van inspiratie voor de maatschappij.

En de huisvesting…?

Dat is de context waarbinnen de politie zoekt naar innovatieve oplossingen en concepten. Die huisvesting moet ondersteunend en toekomstbestendig zijn en de steeds vernieuwende rol van de politie in een veranderende samenleving kunnen omarmen. Een huiskamer met 24/7 faciliteiten. Soms transparant en soms gesloten. En altijd veilig en hufterproof. Het huisvestingsvraagstuk van de politie laat zich niet uitkleden tot één innovatie of één oplossing. Het vraagt om een integraal, nieuw perspectief op de werkomgeving van de politie. Een perspectief waarin dienstbaarheid en dienstverlening, ondersteund door nieuwe technologische middelen een plek krijgen in een flexibel huisvestingsconcept.

 

 

Met The NEXT Agency (www.thenextagency.nl) wordt een concrete oplossing geboden om op verschillende uitdagingen waar de politie mee te kampen heeft een antwoord te vinden. The NEXT Agency is een plek (een politiebureau) gecombineerd met een nieuw soort samenwerking tussen het Red en Blue team, waarbinnen innovaties worden getest en gebundeld, met als resultaat een toekomstbestendig politiebureau.

Het nieuwe agentschap

The NEXT Agency staat voor het nieuwe agentschap: het nieuwe politiewerk in een veranderende omgeving. Midden in de maatschappij. The NEXT Agency is een bestaand of een nieuw politiebureau met een research & development missie met een dienstbare omgeving waarbinnen verrassende en vernieuwende oplossingen worden ontwikkeld en getoetst. De veranderende rol van de agenten krijgt van hieruit vorm. Dit maakt The NEXT Agency een permanente bètaversie en duurzame oplossing voor de grootste uitdagingen van de politie.

The NEXT Agency is continu in beweging, vernieuwend en wordt voortdurend beter.