Bloc
Station NXT

STATION NXT

Overstappen naar de toekomst

Read more

Het station is een bijzondere plek. Het is een plek in de stad, een knooppunt van meerdere netwerken waar dagelijks duizenden reizigers passeren. Midden in de samenleving waar reizigers, vervoerders, omwonenden en overheden mee verbonden zijn en waar ProRail dagelijks met eigen vakmensen en partners hard aan werkt.

 

“Travel makes one modest.
You see what a tiny place you occupy in the world."

Voorjaar 2019 hebben we samen met ProRail een visie op Station NXT  en Local Heroes ontwikkeld. Dit resulteerde in een wervend magazine. Dit magazine ‘Station NXT’ is een succes gebleken. Na de presentatie van het magazine op de RailTech 2019 is het binnen ProRail en de industrie niet onopgemerkt gebleven en diende ‘Local Heroes’ als basis voor de jaarverslag presentatie van ProRail.

 

Welke innovaties en ontwikkelingen past ProRail al toe en welke vinden we over 5 tot 10 jaar terug op de stations? Hoe zou Station NXT er (ruimtelijk) uit kunnen zien?

 

 

Benieuwd naar Station NXT?

Download ze hier!

Station NXT
Station NXT

Station NXT bevat onder meer de voorbeelden en innovaties die ons inspireren en de (ruimtelijke) visie op het station van de toekomst.

download STation nxt
Local Heroes
Local Heroes

In Local Heroes ligt de nadruk op de innovaties (NOW & NXT), ontwikkelingen, (toekomstige) functies en kengetallen van de middelgrote en kleine stations in de regio.

Download Local Heroes

Contact?