Een bijzonder consortium voor The Dutch Mountains

The Dutch Mountains is de interactieve werk- en verblijfsomgeving van de toekomst, een ultracirculair gebouw dat in staat is met de tijd te veranderen en beter te worden. Het wordt het concentratiepunt van de Brainport Eindhoven en staat door de toepassing van allerlei hightech innovaties symbool voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Bij een bijzonder project hoort een bijzondere samenwerking. Die werd vandaag gepresenteerd.

The Dutch Mountains is de interactieve werk- en verblijfsomgeving van de toekomst, een multifunctioneel complex met een missie. Een ultracirculair gebouw dat in staat is met de tijd te veranderen en beter te worden, door updates en upgrades en misschien wel af en toe een downgrade. The Dutch Mountains is de belichaming van de diensteneconomie, het project omvat dan ook de ontwikkeling van een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties, gevels en grond: in het systeem van The Dutch Mountains zijn het allemaal diensten.

The Dutch Mountains moet het concentratiepunt van de Brainport Eindhoven worden, op een toplocatie op de Run in Veldhoven, direct aan de Brainport Avenue. Door de toepassing van allerlei regionale hightech innovaties staat het symbool voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. The Dutch Mountains herbergt het Brainport Experience Center, de regionale en internationale showcase en platform voor de toepassing van allerlei now, new & next technologies uit de Brainport.

The Dutch Mountains is ook de netwerknaam van een open samenwerking van vooruitstrevende regionale organisaties en innovatieve multinationals. Het is een bijzonder consortium waarin organisaties zitten die normaal aan het eind van de keten zitten: dienstverleners, technologie- en installatiebedrijven. Het startconsortium bestaat uit AAFM/Asito, BLOC, Dell Technologies, Honeywell, Spie, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Arup, de Stichting SlimBouwen, de TU/e en Twice Eindhoven zijn als kennispartner aan het project verbonden.

The Dutch Mountains is tot stand gekomen op initiatief van Brainport Development en wordt gesteund door de gemeente Veldhoven. Lees meer over dit project in onze BLOC work the Dutch Mountains.

Ontwerp: Studio Marco Vermeulen

Ontwerp: Studio Marco Vermeulen