Design sprint

Als grote blikvanger bij de entree van de campus van de Universiteit Twente ligt poortgebouw The Gallery. BLOC en Kloos2 leiden de transformatie van dit complex tot innovatiecentrum op het raakvlak van de academische en ondernemende wereld. Maandag 19 februari stond in het teken van een design sprint met de Universiteit Twente en bedrijven. En in de avond hebben we de case met 15 masterstudenten, verbonden aan het Twentse Design Lab verder uitgewerkt.

De ontwikkeling van The Gallery Fase II is deze week in volle gang opgestart. Een dag en een avond Twente. Overdag een volle ‘design sprint’ getrokken met verschillende organisaties (HMO, Novel-T, Design Lab, de Asito Diensten Groep en Dell-EMC) om met deze bouwstenen een samenhangende aanpak te kunnen ontwerpen en daadwerkelijk te kunnen starten met de ontwikkeling van dit prachtige complex. ‘s-Avonds een pizza-meeting met 3 studententeams van Industrial Design Engineering om samen de case te ontwerpen waarin op basis van de methode Scenario Based Design 2 vragen zullen worden getackeld:

(1) Hoe zorgen we ervoor dat The Gallery een geweldige werk-, ontwikkel-, innovatie- en leeromgeving wordt en een ontmoetingsplaats voor verschillende doelgroepen (studenten, start-ups, corporates, kennisdragers) die voortdurende interactie tussen deze doelgroepen mogelijk maakt?

(2) Hoe zorgen we ervoor dat het ‘programma’ en de voorzieningen van The Gallery optimaal aansluiten op de behoeftes van deze doelgroepen?

De opgave van The Gallery Fase II is bij uitstek één die door de toekomstige gebruikers (studenten) in verschillende scenario’s ontworpen en uitgewerkt kan worden. Zij hebben een beeld en visie hoe deze dynamische ontmoetingsplek tussen bedrijven, mensen en ideeën tot bloei kan komen. Samen met BLOC zullen zij door middel van verschillende ontwerpscenario’s The Gallery Fase 2 als creatieve, innovatieve en inspirerende meeting-hub op de campus van de universiteit over 8 weken presenteren aan de universiteit, gebruikers en investeerders.

Wij kunnen niet wachten!