The Dutch Mountains landt in het hart van Brainport City.

The Dutch Mountains wordt gevestigd in de Internationale Knoop XL in Eindhoven, het gebied rond het station en de TU/e campus. Dat zijn de initiatiefnemers (Studio Marco Vermeulen, Urban Xchange en BLOC) overeengekomen met de gemeente Eindhoven. The Dutch Mountains sluit nauw aan op de ambities die in deze hoogstedelijke en groene omgeving vorm krijgen.

The Dutch Mountains staat voor groen, gelukkig en slim leven. Wij willen de wereld verrassen met het realiseren van een uiterst inspirerende, gezonde, circulaire en interactieve omgeving. Met een interessante mix van gebruikers, functies en activiteiten. Werken, verblijven en ontmoeten vinden naast elkaar en met elkaar plaats. In een omgeving boordevol hightech innovaties waar de regio bekend om staat.

Want de regio Eindhoven is wereldwijd een fenomeen. Om deze positie verder uit te bouwen zet de regio met het programma Brainport City vol in op het verbeteren van de agglomeratiekracht, de connectiviteit en het vestigingsklimaat. Brandpunt hierin is de Internationale Knoop XL, het gebied rondom het station en de TU/e campus in Eindhoven. De gemeente Eindhoven heeft het streven om de spoorzone te laten uitgroeien tot een hoogstedelijke en groene omgeving waar het bruist.

The Dutch Mountains sluit naadloos aan op de ambities van de gemeente Eindhoven. Daarom hebben we – samen met de gemeente Eindhoven en de gemeente Veldhoven – besloten dat The Dutch Mountains gevestigd wordt in het centrum van Eindhoven. Met een iconisch ontwerp en een programma op maat willen wij meerwaarde creëren voor het stationsgebied, de stad Eindhoven en de Brainport-regio. Begin 2019 maken we meer bekend over deze nieuwe locatie in het hart van de Brainport!