London, Copenhagen & BLOC

Negen MBA studenten van de London Business School. Vierentwintig studenten uit Kopenhagen. Zeven radicale projecten. Dat waren de ingrediënten van twee inspirerende werksessies op 28 april en 4 mei.

Een interessante confrontatie: de bottom-up ontwikkelbenadering van BLOC en het dominante Angelsaksische financierings- en bedrijfsmodel. Dat leverde op 28 april in Amsterdam een mooie discussie op met negen MBA-studenten uit het Verenigd Koninkrijk, India, Brazilië, China, Indonesië en de Verenigde Staten. Waarom wordt duurzaamheid en circulariteit nog amper als business gezien? En zou een circulair project als de Dutch Mountains ook in Londen gerealiseerd kunnen worden?

Een week later – op 4 mei – een nieuwe ronde met vierentwintig Deense studenten Stedenbouwkunde. Nu in ons eigen café in Rotterdam. Een explosie van mooie ideeën en potentiële concepten. Van de Esbjerg Iceberg naar de North Sea Energy Roundabout. Naast een mooie uitwisseling van kansrijke ideeën ontstond er ook echt een voedingsbodem voor een nieuwe samenwerking. BLOC Copenhagen… We sluiten het niet uit!