Marineterrein revisited

Het Marineterrein, een voormalig militair terrein wat wordt herbestemd, is een van de laatste kansen voor Amsterdam om midden in de stad op grote schaal een ruimtelijke ontwikkeling uit te voeren. Gelukkig wordt er de tijd genomen voor deze ontwikkeling en iedereen de kans gegeven om mee te denken. Één van de manieren om dat te doen is het organiseren van Meetups, waar Lennart en Ruben een keynote en workshop verzorgden.

Want hoe zet je deze plek zo goed mogelijk in voor de toekomstbestendigheid van de hoofdstad? We werkten al eerder samen met het Bureau Marineterrein over de juiste ontwikkelstrategie. Deze avond gingen we vooral door op de grote wens voor het terrein: dat wonen er ook mogelijk wordt. Het combineren van deze twee wensen – toekomstbestendigheid en wonen – leverde boeiende discussies op. Naast BLOC waren ook Charles Landry, TheNewMakers, Helly Scholten en Studio Zeitgeist sprekers.

Er waren twee dingen bijzonder aan deze bijeenkomst

(1) Hoe het Bureau aan de slag gaat met de input van haar omwonenden, inspiratoren en ondernemers. Door dergelijke avonden krijgen alle stakeholders een eerlijke kans om te zeggen wat ze ervan vinden.

(2) Gelinkt hieraan: de energie van de aanwezigen. Waar vaak in een workshop het een uitdaging is om beweging in de groep te krijgen en/of te houden, was dat hierbij een makkie. De aanwezigen in onze workshop kwamen met heel veel toffe ideeën en visies.

Benieuwd naar de opbrengst? Hou de website van het Marineterrein in de gaten!

BLOC werkt vaak samen met partijen om in gesprek te gaan met stakeholders en samen aan toffe proposities te bouwen.