Sprintweek Dutch Mountains

In een week een half jaar verder.

Een week lang sloten we ons op. Met onze partners van Asito, AAFM, Dell, Beveco, SPIE, Arup, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. En met experts, exploitanten en bouwers. Want het ecosysteem van diensten (ja zelfs het gebouw zelf wordt een dienst) dat een finaleplaats behaalde in Fast Company’s World Changing Ideas Award, moet er gewoon komen.

The Dutch Mountains is de interactieve werk- en verblijfsomgeving die de regio Eindhoven in 2020 moet verrijken. Het complex omvat een groot park, longstay- en shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting en is de fysieke manifestatie van allerlei hightech innovaties waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd.

Zo’n uitdaging vraagt om een nieuw soort samenwerking en proces. Daarom organiseerden we een ‘sprintweek’ om de oplossingen van de Dutch Mountains te definiëren. Hoe maken we het gebouw zo circulair en flexibel mogelijk? Hoe functioneert het ‘ecosysteem’ van diensten, technologieën en installaties waarin de gebruiker centraal staat? Op welke wijze kan het ontwerp ervoor zorgen dat de gebruiker zo plezierig, comfortabel en gezond mogelijk in het gebouw verblijft? Hoe kan iedereen invloed uitoefenen op zijn eigen omgeving? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het gebouw steeds slimmer en beter wordt? Hoe kan alles ‘as a service’ ontwikkeld worden? En welk exploitatie- en organisatiemodel past daarbij?

Met alle partners aan tafel – vaak in twee of drie parallelsessies – overbrugden we in een week tijd een afstand waar we voor ons gevoel anders een half jaar voor nodig hadden gehad. Deze zomer werken we de case uit. We komen er steeds dichter bij…!