De Nederlandse hotel- en congresketen Postillion Hotels, ontwikkelaar Lingotto en initiatiefnemer The Mountains Corporation werken samen aan de realisatie van een Hotel & Convention Center in The Dutch Mountains, dat eind 2025 opent in Eindhoven. The Dutch Mountains wordt een prestigieus en duurzaam gebouw op een prominente plek in de stad met een dynamische mix van wonen, werken en ontmoeten. Het geplande Postillion Convention Center bevat een grote, plenaire zaal voor minimaal 1000 personen en een exporuimte, horecafaciliteiten en diverse break-out rooms. Naast het convention center heeft Postillion de ambitie 200 hotelkamers toe te voegen aan het complex.

©Studio Marco Vermeulen

©Studio Marco Vermeulen
The Dutch Mountains komt vlak naast Station Eindhoven Centraal te liggen, op het scharnierpunt tussen de binnenstad en de TU/e Campus. Een zeer geschikte plek voor congres- en hotelfaciliteiten. Lennart Graaff, woordvoerder van The Dutch Mountains: “Het Hotel & Convention Center is voor ons vanaf het begin onderdeel geweest van het concept en is een passende aanvulling op de ‘Internationale KnoopXL’: het gebied van het PSV-Stadion tot aan de Dommel, waarvoor de gemeente Eindhoven samen met het Rijk en de Regio grote ambities heeft. Ook in de Ontwikkelvisie Fellenoord, die net door de Raad is vastgesteld, is de realisatie van enkele ‘specials’ waaronder een beurs- en congresgebouw opgenomen. Wij geven daar vol vertrouwen invulling aan. Afgelopen week werd duidelijk dat we met ons plan als tweede zijn geëindigd in de tender voor een internationaal congrescentrum. Dat is jammer, maar we gaan met volle kracht door met ons plan voor het Hotel & Convention Center. Sterker nog, we kunnen met The Dutch Mountains een meer efficiënte voorziening realiseren dan met de eisen vanuit de tender mogelijk was, zonder aan kwaliteit en beleving in te boeten.”

©Studio Marco Vermeulen

©Studio Marco Vermeulen
Postillion heeft vestiging in de vier grote Nederlandse steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht). Een uitbreiding naar Eindhoven als internationaal, innovatief kenniscentrum in Nederland past bij de ambities van Postillion en versterkt haar positie op de internationale congresmarkt. Erik-Jan Ginjaar, Algemeen Directeur Postillion Hotels: “Uitbreiden naar Eindhoven staat al lange tijd op onze wishlist. Onze wensen vallen hiermee samen met die van The Mountains Corporation en Lingotto, de ontwikkelaars van The Dutch Mountains. De bijzondere kwaliteit en uitstraling van dit duurzame stadsontwikkelingsproject past goed bij de kernwaarden van Postillion. Daarnaast is dit een prominente locatie om de internationale reiziger te ontvangen.”

Meer weten? Contacteer Lennart!

Lennart Graaff

Lennart Graaff