The Dutch Mountains landt in Eindhoven Internationale Knoop XL

Met The Dutch Mountains wordt een impactvolle ontwikkeling toegevoegd aan het gebied dat bekend staat als ‘Internationale Knoop XL’. De gemeente Eindhoven en The Mountains Corporation hebben dat op 5 juni op de Provada bekend gemaakt.

Eindhoven Internationale Knoop XL

Onder de noemer ‘Eindhoven Internationale Knoop XL’ ondergaat het hele stationsgebied van Eindhoven de komende jaren een gedaanteverwisseling. Als één van de belangrijkste economische kerngebieden van Nederland wil Eindhoven ook in de toekomst de verblijfskwaliteit en de bereikbaarheid blijven garanderen. Daarom krijgt het hart van Brainport City, een gebied van ongeveer 55 hectare, een omvangrijke kwaliteitsimpuls. Onlangs nog (16 mei jl.) tekenden het Rijk, de provincie Noord-Brabant en gemeente Eindhoven daartoe een overeenkomst.

De ambitie van het programma Eindhoven Internationale Knoop XL is om de Eindhovense identiteit van technologie, design en kennis te verbinden aan het gebied. De omgeving rond het station moet hét visitekaartje worden van Brainport Eindhoven en Brabant. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar uitwisseling plaatsvindt en waar de economische kracht van de regio zichtbaar en voelbaar is. Het gebied wordt het middelpunt tussen toplocaties in de regio en een gebied dat de regio nationaal en internationaal verbindt.

The Dutch Mountains

Een toonaangevend project dat in dit gebied gaat landen, is The Dutch Mountains. Deze ontwikkeling bestaat uit twee opvallende torens, verbonden door een gemeenschappelijke ruimte die als ‘lobby van de stad’ moet gaan fungeren. The Dutch Mountains is een interactieve omgeving waarin werken, verblijven, leren, ontmoeten en ontspannen door elkaar heen plaatsvinden. Het project bevat plannen voor woningen, shortstay appartementen, een hotel, kantoren, co-workspaces, een business center en voorzieningen als horeca en wellness.

The Dutch Mountains wordt gerealiseerd aan de Dommel pal tussen het Centraal Station van Eindhoven en de TU/e. Juist dit kruispunt tussen binnenstad en campus leent zich voor de ontwikkeling van een levendige locatie waar het draait om collectiviteit, optimisme, plezier en ongedwongenheid. De initiatiefnemers achter The Dutch Mountains (The Mountains Corporation, een samenwerking tussen BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban Xchange) willen met het project een prominente bijdrage leveren aan een gezonde en bewuste verstedelijking van het stationsgebied. Het gebouw wordt zoveel mogelijk circulair en biobased.

Samenwerking

Met het ondertekenen van een grondreservering hebben de gemeente Eindhoven en The Mountains Corporation aangegeven samen te willen werken aan het realiseren van de ambities op de genoemde locatie. De samenwerking behelst onder meer het realiseren van een groene inpassing, slimme mobiliteitsoplossingen en een goede verbinding met de binnenstad.

“We gaan op deze plek bouwen aan de trots van de stad”, zegt Yasin Torunoglu, wethouder van wonen, wijken en ruimte. “The Dutch Mountains wordt een mooie toevoeging aan het centrum van Eindhoven en het hart van Brainport. Én het draagt bij aan het verder verlichten van de druk op onze woningmarkt, voor iedereen. Want ook hier zet de gemeente zich stevig in voor afspraken over betaalbaarheid en inclusiviteit binnen het project.”

“We gaan op deze plek bouwen aan de trots van de stad”

Bezoek ook onze website voor meer informatie over The Dutch Mountains: www.thedutchmountains.nl