En een inspirerend bezoek aan Epicenter in Stockholm

Eindhoven, Stockholm, Veenendaal en Amsterdam. Financiering op basis van waarde, circulair ontwikkelen, de eindgebruiker centraal en building as a service. Verschillende steden en verschillende onderwerpen. The Dutch Mountains is de afgelopen weken op diverse podia van verschillende kanten belicht.

The Dutch Mountains blijft de aandacht trekken. En het aardige is dat daarbij meerdere verhalen centraal staan. Op een afsluitende keynote op het ING Innovatiecongres in Eindhoven draaide het om duurzame financiering op basis van nieuwe waardeketens. Op het Facto (Facility Management) congres in Veenendaal werd samen met HEYDAY belicht hoe The Dutch Mountains meeverandert met de veranderende wensen van de eindgebruiker. En tijdens de Provada in Amsterdam stond de flexibilisering van het vastgoed centraal.

Speciaal was het bezoek aan Stockholm. Op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteerde BLOC het project aan Zweedse bedrijven op de Hällbar Design conferentie die helemaal draaide om circulariteit. De Zweedse contacten reageerden bijzonder enthousiast. En wij werden bijzonder enthousiast van een bezoek aan Epicenter, een plek waar scale-ups en creatieve talenten tot bloei komen. Epicenter wordt helemaal gerund door de ‘members’ van deze omgeving. Zij geven ook vorm aan een 24/7 programma vol inspiratiebijeenkomsten en workshops. De ‘vibe’ in Epicenter was bijzonder om mee te maken. Dit is geen gebouw, dit is een community. En daarom een inspiratiebron voor The Dutch Mountains!