The NEXT Agency wint Innovatie Challenge Nationale Politie

Tegen onze gewoonte in deden we – samen met Asito, CGI en Off Road Innovations – mee aan een prijsvraag: de Innovatie Challenge, uitgeschreven door de Nationale Politie en Bouwend Nederland. En we wonnen! Uit 76 inzendingen werd The NEXT Agency door de jury gekozen. “Achter The Next Agency zit veel denkwerk”, aldus juryvoorzitter Henk Homberg. “De initiatiefnemers begrijpen goed wat nodig is, ook als je kijkt naar cultuurverschillen binnen de politie.” Met de Nationale Politie gaan we op korte termijn in gesprek over de realisatie van The NEXT Agency.     

Het nieuwe agentschap

The NEXT Agency staat voor het nieuwe agentschap: het nieuwe politiewerk in een veranderende omgeving. Midden in de maatschappij. The NEXT Agency is een bestaand of een nieuw politiebureau met een research & development missie. Hier is de omgeving dienstbaar aan het werk van de politie. Verrassende en vernieuwende oplossingen worden in deze innovatie-omgeving ontwikkeld en getoetst. Nieuwe ruimtes worden hier vormgegeven en uitgeprobeerd. Het nieuwe werk wordt hier ontwikkeld en werkmethodes van de toekomst worden hier geoefend. De omgang met nieuwe technologie wordt hier geleerd. De veranderende rol van de agenten krijgt van hieruit vorm. The NEXT Agency is een permanente bètaversie en duurzame oplossing voor de grootste uitdagingen van de politie. The NEXT Agency is continu in beweging, vernieuwend en wordt voortdurend beter.

Bekijk hier het filmpje The NEXT Agency in 2 minuten
Bekijk hier het filmpje The NEXT Agency in 2 minuten

The NEXT Agency is continu in beweging, vernieuwend en wordt voortdurend beter.

Het filmpje

Van binnenuit veranderen

The NEXT Agency wordt ontwikkeld door de politie zelf: innovatieteams en mensen uit de operatie. Zij vormen samen het Blue Team. The NEXT Agency is hun praktijk- en ontwikkelomgeving én hun leeromgeving. Agenten uit heel Nederland komen hier naartoe om te leren omgaan met nieuwe technologieën en nieuwe werkmethoden. In The NEXT Agency ontwikkelen ze het nieuwe politiewerk. En ze vertalen het nieuwe werken naar cultuurinterventies. En naar een nieuwe samenstelling van de organisatie. Zodat de politie in werving & selectie een concurrent wordt voor tech-bedrijven. De verspreiding van alle kennis en ‘practices’ gebeurt door de politie zelf, met een goed doordacht kennisprogramma. In dit alles wordt het Blue Team ondersteund door het Red Team.

Een grid van toekomstbestendige politiebureaus

De politie wordt daarin ondersteund door het Red Team. Een verrassende samenwerking van vier bedrijven: Asito, BLOC, CGI en Off Road Innovations. Blue Team en Red Team zorgen er samen voor dat The NEXT Agency binnen drie maanden up and running is en dat de ontwikkeling van producten, diensten en innovaties plaatsvindt in een functionerende omgeving. Binnen een jaar moet een fundamentele verspreiding van de ontwikkelde kennis, technologieën, applicaties, bouwmodules en werkmethoden tot stand zijn gekomen. En dankzij de exponentiële aanpak moeten in 2025 alle politiebureaus en -posten getransformeerd zijn tot ‘NEXT Agencies’. The NEXT Agency is kortom het begin van een ‘grid’ van toekomstbestendige en flexibele politiebureaus die met de veranderende behoeften van politiemensen meeveranderen.

Lees hier meer over The NEXT Agency

The NEXT Agency staat voor het nieuwe agentschap: het nieuwe politiewerk in een veranderende omgeving.