Bloc
EdenLiving

EdenLiving

BLOC, Ambition Group, DRIFT en Priva werken aan innovatieve gebiedsontwikkeling in het Westland.

Lees meer

Wens en werkelijkheid

Hoogwaardig wonen en werken, duurzaam met energie, veilig met water. Dat is nogal een contrast met de werkelijkheid van vandaag en vooral in het Zuid-West Nederland: grootstedelijke woningnood en een uitgebreid maar leeglopend kassenlandschap.

Slim mixen

Wat zou er gebeuren als de kassenlandschappen en de stad met elkaar versmelten? Wonen en werken in perfect geconditioneerde kassen met een geïntegreerd planten- en groenten-abonnement. Een energiepositief woon-werklandschap dat ook nog eens de waterproblemen tackelt. In een prachtige omgeving, die voor alle inwoners van de regio een betekenisvolle plek is.

Op dit moment worden die twee werelden nog niet gemengd. Dat is waarom wij EdenLiving voorstellen. Dit project gaat over innovatieve gebiedsontwikkeling in het Westland, met als kernbegrippen circulair, klimaat-positief, gezond leven en werken, en herwaardering van het landschap. We ontwikkelen een nieuw multifunctioneel planologisch inrichtingsconcept dat wonen, werken en voedsel produceren combineert in één fysiek ontwerp.

 Het ontwerp

We stellen ons een veelzijdig landschap voor dat, deels onder glas, gebruik maakt van de slimste technieken uit de glastuinbouw. Die kinderen weer in direct contact laat komen met onze voedselproductie. Waar de sociale woningbouw bewezen de gezondste vorm in Nederland blijkt te zijn. En die het landschap van de regio opnieuw definieert tot eentje met toeristische en economische waarde.

Beoogde meerwaarde?

Op die manier willen we een oplossing bieden voor de woningnood en daarmee gelijk een nieuwe brug slaan. Daarnaast trekken we toekomstbestendige bedrijvigheid en ambitieuze mensen aan. Tenslotte kunnen we door de overkapping radicaal experimenteren met klimaatpositieve, waterbergende en inclusieve woonvormen en daarmee een voortrekkersrol pakken in de Nederlandse bouwsector. Aantrekkelijker landschap. Herwaardering van de kas als icoon.

Uitnodiging?

We hebben nu met BLOC, Ambition Group, DRIFT en Priva een topteam om dit concept verder te laden en vorm te geven. Er is altijd ruimte voor financierende partijen die geïnteresseerd zijn in Business Model Innovation. Bovendien gaan we met de gemeente in gesprek over een geschikte locatie. Heb je daar een idee over? Of wil je ook partneren? Of gewoon op de hoogte worden gehouden? Neem dan contact op via http://bit.ly/edenliving