Bloc
Geofort 2050

Geofort 2025

GeoFort is in iets meer dan vijf jaar een internationaal bekroonde (Children in Museums Award) en zeer succesvolle bestemming (100.000 bezoekers per jaar) geworden. Dit museum - of beter gezegd science center - vertelt op een boeiende manier de verhalen van cartografie, navigatie en geowetenschappen. Dit leert mensen over hoe we planeet Aarde bestuderen, meten en verkennen. Nu heeft het een nog belangrijker verhaal te vertellen: hoe gaan we de uitdagingen van de klimaatverandering op diezelfde planeet van ons verzachten en beantwoorden? BLOC werkt aan een manier om de ontwikkeling van dit opvallende voormalige fort op een slimme en effectieve manier voort te zetten naar een ongekende educatieve ervaring in 2025.

Lees meer

Geofort is een met veel liefde en hard werk ontwikkeld science center dat nieuwe bruggen slaat tussen wetenschap, het bedrijfsleven en de bezoeker. Met slimme inzet van online en offline middelen worden vraagstukken rondom de Aarde beleefbaar gemaakt. Dat creëert essentiële nieuwe inzichten in wat dit voor de mens betekent en wat je als bezoeker zelf kan doen. Dat dit gewaardeerd wordt demonstreren de hoge bezoekersaantallen en in 2016 gewonnen Children in Museum Award.

Tegelijkertijd is er vanuit het bedrijfsleven en de overheid steeds meer aandacht voor de in het Geofort behandelde uitdagingen. De complexe materie (wat is eigenlijk duurzaam?) en de gevoelige politieke context (wie betaalt nou uiteindelijk de rekening?) vragen om optimistische, enthousiasmerende antwoorden. Bovendien kan de informele ‘coalition of the willing’ (de bedrijven, overheden en burgers die aan de slag willen en kunnen) wel een steengoede verzamelplek gebruiken.

Hoe ontwikkelen we deze prachtige plek door tot dé plek om over de toekomst van onze aarde te discussiëren en aan oplossingen te bouwen?

In het najaar van 2020 verzamelen alle partijen die hier energie in willen investeren. BLOC bouwt nu aan een investeringsprogramma voor de komende vijf jaar om die energie op de juiste manier te laten landen.

Want we moeten dingen anders, beter en slimmer doen. En dat doen we door te discussiëren en samen te bouwen.

Meer informatie? Contacteer Ruben of Marieke!