Bloc
HEINEKEN Zoeterwoude: The Green Heartbeat of Brewing

HEINEKEN Zoeterwoude

BLOC start de herontwikkeling van het HEINEKEN kantoor in Zoeterwoude, samen met Vakwerk en DAAD.

Lees meer

Een nieuwe werkomgeving voor HEINEKEN

HEINEKEN start met de herontwikkeling van haar kantoor in Zoeterwoude. Het bedrijf wil het gebouw transformeren in een groene, gezonde en inspirerende omgeving die aan alle hedendaagse eisen van comfort en duurzaamheid voldoet. Als onderdeel van deze ontwikkeling onderzoekt HEINEKEN of andere functionaliteiten, zoals een co-working space en academy, in het gebouw een plek kunnen krijgen. Ook verkent ze of het gebouw kan worden gedeeld met andere ambitieuze partijen.

Schets HEINEKEN kantoor Zoeterwoude (design: Vakwerk Architecten)

Schets HEINEKEN kantoor Zoeterwoude (design: Vakwerk Architecten)

Halverwege 2020 zal het HEINEKEN kantoor in Zoeterwoude zo’n 400 werknemers huisvesten van de divisies Heineken Netherlands Supply en Global Innovation & Research. Het huidige gebouw voldoet niet langer aan de standaarden met betrekking tot comfort en duurzaamheid.

Daarom heeft HEINEKEN ervoor gekozen een nieuwe werkomgeving te creëren. Niet door een nieuw kantoor neer te zetten, maar door het bestaande gebouw duurzaam te herontwikkelen.

 

Mogelijke inrichting van het kantoor

Mogelijke inrichting van het kantoor

Het gebouw heeft veel ruimte over. Dit biedt de gelegenheid om te onderzoeken of de omgeving kan worden gedeeld met andere spraakmakende, ambitieuze bedrijven. De bijzondere locatie – naast de grootste brouwerij van Europa en HEINEKEN’s eigen R&D-centrum én aan de rand van het Groene Hart – lijkt de ideale plek te zijn voor het samenkomen van meerdere werelden. BLOC onderzoekt daarom de haalbaarheid van een ‘campus’, waarin co-working space, een incubator, een academy en horecavoorzieningen zijn voorzien.

Mobiliteit meegenomen

Mobiliteit meegenomen
Als onderdeel van de plannen wordt er nagedacht over de realisatie van een slimme mobiliteitsvoorziening waar diverse vormen van openbaar vervoer en deelmobiliteit worden gecombineerd. Met lokale en regionale overheden wordt verkend of dit ook van dienst kan zijn voor andere lokale bedrijven en inwoners.

BLOC initieerde deze aanpak en leidt de ontwikkeling van het nieuwe kantoor, daarbij ondersteund door Vakwerk architecten en een consortium van DWA, Aronsohn en DGMR. BLOC verkent ook de haalbaarheid van de ‘campus’ en de slimme mobiliteitsvoorziening.

Deze hele ontwikkeling werd gestart met een weeklange design sprint die door BLOC werd georganiseerd. 25 expert en 29 HEINEKEN-medewerkers bouwden samen aan een ontwikkelvisie die nog steeds de basis is van de hele ontwikkeling.

Meer weten? Contacteer Lennart of Ruben!