Bloc
Het nieuwe werken 1.5

Het nieuwe werken 1.5

BLOC begeleidt de community en het projectbureau Marineterrein bij het vormgeven van het nieuwe werken in en na de anderhalve meter samenleving.

Lees meer

Het Marineterrein is een unieke locatie in hartje Amsterdam.

Het terrein moet uiteindelijk een gemêleerd woon- en werkgebied worden, met allerlei culturele en maatschappelijke faciliteiten en voorzieningen. Op weg daar naartoe is het een test- en toepassingsgebied voor toekomstbestendige oplossingen op het gebied van wonen, werken en leren. Het Marineterrein is bovendien de thuisbasis geworden van verschillende organisaties die een actieve bijdrage leveren aan de toekomst van het gebied: van Smart City Amsterdam, AMS en Nemo tot IJsfontein en Codam. Het Marineterrein kent bovendien een levendige community van organisaties die er iedere dag werken.

Door het COVID-19 virus is dat werken in een ander daglicht komen te staan. Veel bedrijven zijn dicht en vragen zich af op welke wijze ze straks weer kunnen functioneren. Hoe moet de werkomgeving veilig worden ingericht? Hoe houden we voldoende afstand en vermijden we contact? Hoe zorgen we dat de bedrijfsvoering gecontinueerd kan worden? Maar ook meer fundamentele vragen zijn nu actueel. Wat voor functie heeft een werkomgeving nog, nu we massaal ontdekt hebben dat op afstand werken ook effectief kan zijn (en het Openbaar Vervoer de komende tijd mogelijk een exclusief product lijkt te gaan worden)?

De community op het Marineterrein (de mensen die er werken) heeft behoefte aan houvast. En het projectbureau wil grip krijgen op de mogelijkheden die het Marineterrein biedt om ‘het Nieuwe Werken 1.5’ vorm te geven en ook daarmee toonaangevend te zijn in dit vraagstuk van de toekomst én vandaag. Om dit te bereiken, organiseert BLOC een Design Sprint rond het thema ‘Het Nieuwe Werken 1.5’ met een drietal online sessies. Eén om de visie voor het Marineterrein te definiëren, één om de community concrete handvatten te bieden voor hun huidige werkomgeving en één om een concept voor het buiten werken (de ‘buitenwerkplaats’) versneld te realiseren.

 

Meer informatie? Contacteer Lennart of Jesse