Bloc
Liberation Route Europe

Liberation Route Europe

Samen met Liberation Route Europe werkt BLOC aan de ontwikkeling van een Hiking Trail waarmee de Europese geschiedenis beleefbaar wordt.

Lees meer

Van Londen naar Berlijn

Een wandelroute van Londen naar Berlijn die de herinneringen uit de moderne Europese geschiedenis beleefbaar maakt. Dat is de Hiking Trail van Liberation Route Europe. In 2020 moet de route worden geopend.

Internationale herdenkingsroute

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de westelijke geallieerden vanaf Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, de Belgische Ardennen, Zuid-Oostelijke provincies van Nederland, het Hürtgenwald en Berlijn.

Doel van de Liberation Route is om in samenwerking met internationale partners innovatieve, duurzame toeristische producten en arrangementen te ontwikkelen om deze belangrijke episode uit de Europese geschiedenis zichtbaarder en toegankelijker te maken voor bezoekers uit alle landen ter wereld. Dankzij Liberation Route Europe kan de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden worden ontdekt en beleefd.

In het jaar 2020 is het 75 jaar geleden dat we verschillende grote militaire operaties uit WOII gedenken. Liberation Route Europe wil dat kracht bij zetten door in dat jaar de Liberation Route Hiking Trail te openen. De Hiking Trail is een wandelroute van 3000 kilometer, van Londen naar Berlijn, die zowel fysiek als virtueel kan worden afgelegd. BLOC helpt Liberation Route Europe en haar partners om de Hiking Trail te realiseren.