Bloc
The Dutch Mountains

The Dutch Mountains

BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange verrassen de wereld met een nieuw perspectief op circulair ontwikkelen.

Lees meer

High Tech X City Design

The Dutch Mountains: smart building, smart environment en symbool van een radicale stedelijke ontwikkeling. En een innovatiehub en platform voor alle technologieën uit de Brainport Eindhoven die daarop aansluiten.

Verblijfs- en werklandschap

The Dutch Mountains is een verblijfs- en werklandschap dat de regio Eindhoven gaat verrijken. In het complex worden allerlei hightech innovaties toegepast waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Deze technologieën maken van het gebouw een zeer geavanceerd complex dat een nieuwe standaard zet voor duurzaam ontwikkelen. Het gebouw wordt maximaal zelfvoorzienend, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen.

Het hart van de Brainport

The Dutch Mountains staat voor groen, gelukkig en slim leven. Een uiterst inspirerende, gezonde, circulaire en interactieve omgeving. Met een interessante mix van gebruikers, functies en activiteiten. Werken, verblijven en ontmoeten vinden naast elkaar en met elkaar plaats. In een omgeving boordevol hightech innovaties waar de regio bekend om staat.

Want de regio Eindhoven is wereldwijd een fenomeen. Om deze positie verder uit te bouwen zet de regio met het programma Brainport City vol in op het verbeteren van de agglomeratiekracht, de connectiviteit en het vestigingsklimaat. Brandpunt hierin is de Internationale Knoop XL, het gebied rondom het station en de TU/e campus in Eindhoven. De gemeente Eindhoven heeft het streven om de spoorzone te laten uitgroeien tot een hoogstedelijke en groene omgeving waar het bruist. The Dutch Mountains sluit naadloos aan op de ambities van de gemeente. Met een iconisch ontwerp en een programma op maat wordt meerwaarde gecreëerd voor het stationsgebied, de stad Eindhoven en de Brainport-regio.

Zo wordt een impactvolle ontwikkeling toegevoegd aan het gebied dat bekend staat als ‘Internationale Knoop XL’. De gemeente Eindhoven en The Mountains Corporation hebben dat op 5 juni op de Provada bekend gemaakt.