Bloc
Toekomst Burgh-Haamstede

Toekomst Burgh-Haamstede

BLOC en KuiperCompagnons werken samen met bewoners en ondernemers en de Gemeente Schouwen Duiveland aan de ontwikkeling van een toekomstbeeld en uitvoeringsprogramma van Burgh-Haamstede.

Lees meer

Vijf kernen, één aanpak

Een toekomstbeeld en een uitvoeringsprogramma voor de vijf kernen van Burgh-Haamstede. Liefst zo concreet mogelijk, dus het moet echt van de bewoners en ondernemers zelf worden. Daar werken we aan!

Concrete projecten

Burgh Haamstede, een dorp in de kop van Westenschouwen verdeeld over 5 kernen. Van Nieuw Haamstede tot aan Burghsluis. In iedere kern is er behoefte aan een helder toekomstbeeld voor hun gebied. En de vertaling daarvan naar een aantal concrete projecten, die meteen kunnen worden opgestart. Daarom werken BLOC en KuiperCompagnons samen met de bewoners en ondernemers van Burgh Haamstede en de Gemeente Schouwen Duiveland aan de ontwikkeling van dit toekomstbeeld en een uitvoeringsprogramma.

De kracht van KuiperCompagnons ligt in de ontwikkeling van het toekomstbeeld, voor BLOC ligt de uitdaging in het inventariseren en tot uitvoering brengen van de concrete en tastbare projecten in dit gebied. Samen met bewoners, ondernemers en overheden vormen we een consortium dat bereid is te investeren in de toekomst van Burgh Haamstede. Het moet een integraal programma worden op het raakvlak van sociale, economische (inclusief toerisme en recreatie), technologische en klimaat- en energievraagstukken en uitdagingen in deze regio.

More inspiration?

Check dan ook eens deze film over een soortgelijke aanpak die we in samenwerking met DRIFT en Studio Marco Vermeulen over de Zuid-Westelijke Delta hebben gemaakt. Key in dit project is de integrale aanpak geweest: van een onderzoek naar een strategie voor de transitie naar een biobased economy!