BLOCWORK

BLOCWORK

Enabling the evolution of work

Van een kleine upgrade tot een grote transformatie van de werkomgeving. BLOCWORK maakt in een week een compleet plan. En daarna verzorgen we (desgewenst) de volledige uitvoering. BLOCWORK is powered by BLOC en Vakwerk.

De werkomgeving is veranderd. Thuiswerken is onderdeel geworden van de werkomgeving en dat zal (in ieder geval deels) zo blijven. Dat leidt tot nieuwe ‘flex- en peakrates’ en een andere invulling van de ruimte. Ook het karakter van het kantoor verandert. Voor veel organisaties zal het kantoor nog meer in het teken komen te staan van ontmoeten en samenwerken. Dat vraagt om een nieuw werkconcept en om een nieuwe inrichting, die uiteraard Coronaproof is, maar vooral toekomstbestendig. Enter BLOCWORK.

In een week tijd maken we een volledig plan

Een nieuwe visie op de werkomgeving

Het Corona virus heeft onze kantoren in een heel ander daglicht geplaatst. We hebben het ‘verspreide kantoor’ ontdekt waarbij verschillende mensen vanuit verschillende locaties werken. We hebben met Teams en Zoom ook een grote sprong in de digitale werkomgeving gemaakt, waarbij nog veel potentie onbenut blijft. De werkomgeving van de toekomst is echt anders dan ons huidige kantoor. En nu is de tijd om daar vorm te geven. Dat is cruciaal om medewerkers optimale mogelijkheden te geven in de omstandigheden waarin ze werken, om aantrekkelijk te blijven voor talent en om de waarde van de organisatie versterken.

Een ‘lerende omgeving’ met flexibele oplossingen

Een nieuwe werkomgeving hoeft niet in een keer perfect te zijn. Wij zorgen met een proces volgens de principes van Design Thinking (empathize, define, ideate, prototype, test, implement, upscale) voor betrokkenheid de gebruiker, waarmee we in de loop van het proces optimalisaties doorvoeren. En voor de juiste ingrepen op het juiste moment. Met flexibele oplossingen bouwen we veranderbaarheid in als mensen en organisaties daarom vragen. De ruimte kan ruimte bieden aan transities en gaandeweg met de organisatie meegroeien. Dat alles kan veelal binnen de bestaande structuur die wij zien als een blanco canvas voor betere oplossingen. Door deze groeistrategie zorgen we niet alleen voor de realisatie van échte oplossingen, maar ook voor de betaalbaarheid daarvan.

Van nieuw interieurconcept tot compleet nieuw gebouw

Soms kan met beperkte ingrepen al een flinke upgrade worden gerealiseerd. Met een nieuw werkconcept en enkele ingrepen in het interieur kan al veel worden bereikt. In andere gevallen is een meer radicale verandering nodig, bijvoorbeeld door een geheel nieuw interieurconcept, verplaatsen van wanden, doorbreken van ruimtes, vervangen van vloeren of plafonds of door een totale (her)ontwikkeling. Daarbij houden we rekening met de (transitie)doelen van de organisatie en het werkconcept (of die nou team-based is of activity-based). Wij helpen je bepalen met welke strategie je het beste geholpen bent en verzorgen desgewenst de volledige uitvoering.

Kantoor als abonnement

Iedere maatregel in het gebouw heeft impact op de waarde. Bij alles wat we doen kijken we naar ‘Total Cost of Ownership’. Daarbij zoeken we voortdurend een optimale balans tussen Capex en Opex (investering vooraf en operationele kosten). Het is zelfs mogelijk om de gehele nieuwe inrichting in abonnementsvorm te krijgen. Zo werken we samen met verschillende leveranciers van meubilair, horecaconcepten en gebouwelementen die ‘als een dienst’ kunnen worden geleverd.

Powered by BLOC & Vakwerk

BLOCWORK is powered by BLOC & Vakwerk. BLOC werkt aan een nieuw kantoorconcept voor Vrumona en aan een innovatieprogramma voor het werken van de toekomst op het Marineterrein in Amsterdam. Vakwerk ontwikkelde met het Vakwerkhuis haar eigen co-work space waar allerlei verschillende activiteiten in verschillende inspirerende ruimtes mogelijk zijn. De combinatie van onze bedrijven maakt onze propositie bijzonder. We zijn toonaangevend in conceptontwikkeling, ontwerp, projectontwikkeling en in het bepalen van de vastgoedstrategie. Daardoor zijn we in staat klanten volledig te ontzorgen bij de upgrade van hun bestaande werkomgeving of de realisatie van hun nieuwe kantoor.

Partners

BLOC
BLOC

BLOC is een creatieve concept- en projectontwikkelaar. Strategie en ondernemerschap zetten we in voor maximale impact in iedere fase. We werken zelf al jaren vanuit een café in een pakhuizencomplex in Rotterdam.

Website BLOC
Vakwerk
Vakwerk

Vakwerk ontwerpt gebouwen en interieurs. Samen met opdrachtgevers en gebruikers geven we vorm aan de transitie naar een nieuwe omgeving. Dat doen we vanuit het Vakwerkhuis, dé plek om samen te werken.

Website Vakwerk

Een beproefde samenwerking

BLOC en Vakwerk hebben ieder op hun eigen terrein een toonaangevende visie op de werkomgeving van nu en in de toekomst. Voor HEINEKEN transformeren we samen het kantoor tot een groene, gezonde en inspirerende omgeving die aan alle hedendaagse eisen van comfort en duurzaamheid voldoet. Daarbij benutten we de bestaande werkomgeving als ‘living lab’ voor het kantoor van de toekomst. Hier testen we bijvoorbeeld met medewerkers – aangevoerd door de ‘Ambassador Squad’ – verschillende vormen van ‘activity based working’. Ook werken we aan een nieuw mobiliteitsconcept, want de werkomgeving start niet bij de binnenkomst van het kantoor en eindigt niet bij het verlaten ervan.

In een week een compleet plan

Een nieuwe werkomgeving begint met een goed plan. Dat plan kunnen we in een week maken. In die week ontwikkelen we samen met vertegenwoordigers van de vragende organisatie de nieuwe visie op de werkomgeving die we vertalen naar een concrete aanpak, een eerste beeld van de inrichting en de wijze waarop we het organiseren en financieren. In de aanpak zijn alle mogelijke opties afgewogen en is de bedrijfsstrategie verankerd. Bij HEINEKEN ontwikkelden we zo’n plan al eerder in een week en dat plan is nog steeds leidend in de ontwikkeling. We kunnen zo’n plan (nagenoeg) volledig online realiseren.

 

Wil je hier meer over weten? We bespreken graag hoe we je kunnen helpen met het (her)ontwikkelen of upgraden van je werkomgeving!

Contact

Lennart Graaff

Lennart Graaff

Francesco Veenstra

Francesco Veenstra