The Gallery 2

The Gallery 2

katalysator voor innovatie

The Gallery 2, het leegstaande gebouw op de universiteitscampus in Enschede, wordt door de Universiteit Twente, Asito (ADG dienstengroep), Cisco, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), Novel-T en BLOC getransformeerd tot een innovatiecentrum dat de academische en ondernemende wereld verbindt. Bedrijven (corporates, startups, MKB), studenten en academici zullen in een open en dynamische omgeving oplossingen ontwikkelen voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

Innovation- and communitydriven

The Gallery is een groot complex bij de entree van de Campus van de Universiteit Twente. Het eerste deel van The Gallery is al getransformeerd tot een ‘ecosysteem’ waarin startups hun business kunnen versnellen. De Universiteit Twente, Asito, Cisco, HMO, Novel-T en BLOC zetten nu hun tanden in Fase 2, het langgerekte, leegstaande complex aan de entree van de campus. Samen gaan ze de komende tijd innovatieprogramma’s opzetten, gekoppeld aan het motto van de universiteit: ‘High Tech, Human Touch’. Doel van deze programma’s is dat bedrijven, studenten en academici samen oplossingen ontwikkelen, testen en toepassen voor grote maatschappelijke opgaven, gebruikmakend van de exponentiële groei van technologische mogelijkheden. Niet naast elkaar, maar met elkaar.

The Gallery Fase 2 wordt zodanig ingericht dat het innovatieprocessen maximaal ondersteunt. Zo komen er ruimtes voor ‘ideation’, bootcamps, conceptontwikkeling, prototyping en business development. Er komen grote, open ruimtes voor conferenties, lezingen en workshops en ‘hangouts’, een koffiebar en terrassen. Bovendien moet de omgeving zodanig flexibel worden, dat het voortdurend met de behoefte van de gebruikers mee kan veranderen. De gebruikers worden daarbij ondersteund door een dienstbare digitale infrastructuur en een uitgebreid dienstenpakket waaruit ze zelf kunnen kiezen wat ze nodig hebben. De bedrijven, studenten en academici die aan de innovatieprogramma’s deelnemen, worden allemaal ‘members’ van The Gallery. Dat betekent dat ze niet alleen bijdragen aan de innovatieprogramma’s, maar ook zorgen voor de programmering en organisatie. Ze worden tijdelijk eigenaar van hun eigen innovatie-omgeving.

The Gallery 2 - Aerial view (© BLOC Design)

The Gallery 2 - Aerial view (© BLOC Design)

Circularity Center Twente

De ontwikkeling van het complex is een innovatieprogramma op zich. Vanuit de ambitie om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie, willen de partners The Gallery Fase 2 inzetten als Circularity Center Twente. Voor de ontwikkeling worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Het complex zelf wordt gestript en met het sloopmateriaal worden, door middel van ‘architectural robotics’, nieuwe elementen geprint of geproduceerd, zoals trappen, geveldelen en meeting rooms. Bovendien wordt alles voor hergebruik ontworpen en ontwikkeld. Ook worden aan de hand van de praktijk nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkeld en toegepast. Onderdeel van die aanpak is om het complex te ontwikkelen als ‘Building as a Service’. Dat betekent dat niet alleen faciliteiten als licht, energie en warmte als een dienst worden geleverd, maar zelfs ook het interieur, de installaties en de (energieleverende) gevels. En als The Gallery Fase 2 opent, moet het maximaal zelfvoorzienend zijn op het gebied van bijvoorbeeld voedsel en energie.

In The Gallery worden de oplossingen van de toekomst ontwikkeld.
In vijf jaar.
Of vijf dagen.

Start. Now.

The Gallery Fase 2 wordt in 2020 geopend. Maar het innovatieprogramma is al open. De Universiteit Twente, Asito, Cisco, HMO, Novel-T en BLOC willen daarbij samenwerken met bedrijven en instituten die een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire ontwikkeling van het complex. Meld je nu aan!

Asito (ADG Dienstengroep)
Asito (ADG Dienstengroep)

Een innovatieve facilitair dienstverlener die voorop loopt in gastvrijheid, technologie en inclusiviteit. Asito faciliteert verbinding, onder meer met service design thinking. Asito ontwikkelt The Gallery 2 als dienstenplatform.

Site Asito
Cisco
Cisco

Cisco ontwerpt en verkoopt een breed scala aan producten, levert diensten en geïntegreerde oplossingen voor het ontwikkelen en verbinden van netwerken over de hele wereld. Cisco maakt het dienstenplatform van The Gallery 2 datagedreven en ontwikkelt de digitale infrastructuur.

Site cisco
HMO
HMO

Herstructureringsmaatschappij Overijssel jaagt samen met gemeenten en ondernemers de revitalisatie aan van bedrijventerreinen, topwerklocaties en kennisparken in Overijssel, gericht op de groei van waarde. HMO zorgt als investerende partij voor financieel draagvlak voor The Gallery 2.

Site hmo
Novel-T
Novel-T

Bouwt een omgeving waarin ondernemers nieuwe kansen grijpen en gamechanger worden. Door het verbinden en activeren van talent, kennis, kapitaal, netwerk en infrastructuur. Novel-T geeft programma’s vorm voor The Gallery 2 inclusief een Centre of Entrepreneurship.

Site novel-t
University of Twente
University of Twente

De meest ondernemende universiteit van Nederland. Een multiculturele community van getalenteerde, ambitieuze mensen in de best mogelijke leer-, werk- en leefomgeving. De universiteit is het wetenschappelijk ‘geweten’ van de samenwerking en beschikt over de grond en het gebouw.

site University of Twente
BLOC
BLOC

Ontwikkelaar van radicale projecten, concepten en strategieën die de maatschappij mooier, duurzamer en gezonder maken. BLOC heeft de ontwikkelvisie voor The Gallery 2 ontwikkeld en begeleidt de andere partners bij de voorbereiding van de realisatie.

site bloc

The Gallery 2 - Human eye view (© BLOC Design)

The Gallery 2 - Human eye view (© BLOC Design)

Ontwikkelvisie The Gallery 2
Ontwikkelvisie The Gallery 2

The Gallery 2 is content-, community-, en value-driven. Wil je precies weten wat dat betekent? Download dan hier de uitgebreide versie van de ontwikkelvisie!

Download de ontwikkelvisie