Bloc
Whereby Handleiding

Whereby Handleiding

Ter bescherming tegen de verspreiding van COVID-19 heeft BLOC besloten alle programma’s online voort te zetten.

BLOC gaat gewoon door en onze projecten ook! Daarvoor hebben we een goed functionerende online omgeving (Whereby) die effectief is en ook een nieuwe dimensie geeft aan vergaderen.

Is dit de eerste keer dat je Whereby gebruikt? Vrees niet, hieronder wordt je stap voor stap meegenomen.

1.Open een browser die Whereby ondersteunt (wij raden Chrome of Firefox aan)

2.Kopieer de ontvangen link in de adresbalk

3.Schrijf je naam in het aangegeven veld:

4.Als dit de eerste keer is dat je deelneemt aan een Whereby-vergadering, moet je Whereby toegang geven tot je microfoon en camera (je kan deze altijd uitschakelen nadat je de room binnen bent gegaan)

5.Nadat je toegang hebt verleend, zie je een afbeelding van jezelf en als je wilt, kun je je camera en / of microfoon uitschakelen. Zodra je klaar bent, kunt je op de knop ‘Join Room’ of ‘Knock button’ klikken om de vergadering vanaf hier binnen te gaan!

FAQ:

V: Waarom is mijn videokwaliteit slecht?

A: Probeer zo dicht mogelijk bij je router te zitten. Als dit niet helpt, is het misschien beter om 4G te gebruiken, je kunt dit doen door de Whereby link via je telefoon te openen of een hotspot voor je computer te maken.

V: Waarom is er een echo?

A: Om de echo te verhelpen, moet je eerst bepalen welke van de bovenstaande mogelijkheden de echo veroorzaakt. Meestal wordt de echo veroorzaakt door onnodig luide computervolumes of een microfoon die te dicht bij de luidsprekers staat. Dit is eenvoudig te verhelpen door de microfoon verder van de luidsprekers te plaatsen of een koptelefoon te gebruiken.

V: Waarom is mijn videofeed gespiegeld?

A: Dit wordt gedaan om de ervaring met videovergaderingen comfortabeler te maken en gemakkelijker aan te passen aan je positie in het frame. Vergelijkbaar met in een spiegel kijken; wanneer je je rechterhand opheft, gaat deze omhoog aan de rechterkant van het scherm.) dit is ook dezelfde ervaring wanneer je selfies maakt met je mobiele telefoon.

Als je je tekst leesbaar wilt maken, ga dan naar het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van je scherm, klik op ‘advanced’ en schakel spiegel uit (afbeelding hieronder).

Vragen? Bel Djavan!