Bloc
Aanpak Riviercruisesector Waterpoort

Aanpak Riviercruise

BLOC analyseert de kansen en uitdagingen om de riviercruisemarkt in regio Waterpoort verder te ontwikkelen.

Lees meer

BLOC voert een analyse uit voor de regio Waterpoort, als startschot om de riviercruisesector in de regio verder te ontwikkelen. Waterpoort wil zich namelijk strategisch voorbereiden op de toekomst. Het is nu al een aantrekkelijk gebied voor de riviercruisemarkt, door de aanwezigheid van cultuurhistorische plaatsjes zoals Willemstad, Tholen, Bergen op Zoom, het religieus erfgoed van Oudenbosch en de aantrekkelijke natuurgebieden zoals het Nationaalpark de Biesbosch en het Haringvliet. Nu is de vraag hoe kan deze positie worden geborgd en verder worden uitgebouwd?  

Om deze vraag te beantwoorden, analyseren we het toeristisch product, de infrastructuur en de gewenste organisatiegraad. Drie onderdelen die cruciaal zijn voor het functioneren van een bloeiende riviercruisesector.  

 1. Infrastructuur:
Hoe staat de regio ervoor qua havens en kades?

 2. Toeristische productontwikkeling:
Wat heeft Waterpoort te bieden en wat is mogelijk kansrijk om verder te ontwikkelen?

 3. Organisatiegraad:
Is de regio klaar om zich te verkopen aan de sector? En wat is hierin de rol van de overheid, de bedrijven en de sector?

Per punt benoemen we kansen en uitdagingen zodat de regio Waterpoort gericht verder kan met het ontwikkelen van de riviercruisesector.  

 

Meer lezen over mobiliteit? klik hier!

 

Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Fred!

Contacteer Fred!

Fred Witte

Fred Witte

Benieuwd naar meer ontwikkelingen omtrent personenvervoer over water? Check dan ook 'Verbeteren Ketenmobiliteit Drechtsteden'!

Verbeteren Ketenmobiliteit Drechtsteden
Verbeteren Ketenmobiliteit Drechtsteden

Lees hier meer over hoe BLOC de Drechtsteden nog verder met elkaar wilt verbinden.

Lees meer!