Bloc
EEN VASTGOEDSTRATEGIE VOOR KPMG

Huisvesting KPMG

Een grondige herziening van het vastgoedportfolio

Lees meer

KPMG heeft een uitgebreid vastgoedportfolio met regionale kantoren, subkantoren en hoofdkantoren. KPMG wilde een grondige herziening van dit portfolio realiseren en effectiever met de ruimten omgaan. De coronapandemie versterkte deze behoefte. Hybride en thuiswerken beviel immers. Dit riep de vraag op hoe het werken van de toekomst eruitziet. Gaan we voortaan nog wel vijf dagen per week naar kantoor? En wat missen we aan het kantoor? Is het nog wel nodig om vastgoed in bezit te hebben? En hoeveel vierkante meters zijn er effectief nodig?

Bij het maken van vastgoedbeslissingen is de werknemerstevredenheid het belangrijkst

De aanpak

BLOC onderzocht hoe de nieuwe vastgoedstrategie geoptimaliseerd kon worden. Hierbij lag de focus op drie punten:

  1. Rekening houden met de effecten van COVID op de bedrijfsvoering en de (hybride) toekomst van werken.
  2. Sociaal rendement op de huisvesting behalen en een huisvesting realiseren die een sterke fit heeft bij de vooruitstrevende identiteit van KPMG. Hierbij werd gelet op fijne werkomstandigheden, verhoogde werknemerstevredenheid, betere positie in the-race-for-talent, en het ontwikkelen van vastgoed dat de cultuur en waarden van de organisatie uitstraalt.
  3. Het financieel rendement van de huisvesting optimaliseren, zoals het bereiken van kostenreductie en/of het verbeteren van de kwaliteit en diensten van de huisvesting.

Door onderzoek, inventarisatie en co-creatie zijn we tot een huisvestingstrategie gekomen, waar KPMG nu intern verder mee aan de slag gaat.

 

Benieuwd naar meer projecten over de toekomst van werken? Klik dan hier!

Meer informatie? Of kunnen we iets voor jouw vastgoedportfolio betekenen? Neem contact op met Fred