Bloc
The Brewery

The Brewery

Werken in een omgeving die recht doet aan de eindgebruiker. Kantoren staan al lang onder druk. Hoe kunnen we samen gezondere, productievere en leukere werkplekken creëren? We onderzoeken dit tijdens het Living Lab!

Lees meer

De toekomst van werk

Kantoren staan al lange tijd flink onder druk. Hoe kunnen we samen aan gezondere, productievere én leuke werkplekken bouwen? Dat onderzoeken we in dit living lab-programma!

Werken in een omgeving die recht doet aan jou als persoon. Een living lab netwerk voor het werk van de toekomst

HEINEKEN, de Provincie Zuid-Holland en BLOC werken aan een programma over de werkomgeving in de toekomst. Met als doel het opzetten van living labs waar innovaties voor gezondere werkomgevingen kunnen worden getest, doorontwikkeld en opgeschaald.

Dit is een beschrijving van het werk wat BLOC deed voor het living lab The Brewery. Ben je benieuwd naar het programma zelf? Klik dan hier.

Dat het kantoor aan een flinke upgrade toe is, was vóór Covid-19 al duidelijk. De coronacrisis heeft (de noodzaak voor) deze verandering alleen maar verder versterkt. We waren hier al bezig in het kader van de herontwikkeling van het HEINEKEN kantoor in Zoeterwoude. We merkten dat er echter veel grotere vragen speelden. Wat betekent de post-covid economie voor het lokale vestigingsklimaat? Op wat voor manieren houden we mensen blijven gezond? Wat betekent de natuur voor onze werkplekken? Deze en andere grotere vragen zijn we in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland te lijf gegaan.

Aan de toekomst van inspirerende werkplekken werk je natuurlijk op een interactieve manier!

Met verschillende interactieve online sessies (waarmee we het Living Lab dus eigenlijk al meteen starten) rondom interessante thema’s formuleerden we de inhoudelijke aanpak, met als resultaat (naast aantrekkelijke uitnodigingen voor sessies, blogs, visuals en andere online content): een uitgewerkt programmaplan met inhoudelijke thema’s en programmalijnen die in Living Lab de leidraad vormen.

De sessies kun je hier terugkijken.

Het nieuwe werken 1.5
Volgend project

Het nieuwe werken 1.5