Jan van Zuijlen nieuwe partner bij BLOC

Sinds 1 februari 2019 is Jan van Zuijlen toegetreden als nieuwe partner bij BLOC. Jan gaat met zijn netwerk en kennis BLOC helpen haar ambities waar te maken.

We zijn erg blij met zijn komst! In de woorden van Lennart: ‘Dit is precies de impuls die we nodig hadden. We zijn met BLOC nu vier jaar onderweg en gaan een volgende fase in. We hebben een hoop projecten op stapel staan en om die te verwezenlijken hebben we iemand nodig die onze ambities deelt en begrijpt, die allround verstand heeft van vastgoed, die toegang heeft tot een groot netwerk en ook nog eens kan helpen onze onderneming te runnen. Al direct na de eerste gesprekken wisten we dat we met Jan wilden werken.’

Ook Jan kijkt uit naar zijn nieuwe rol: ‘Er zit zoveel energie in dit bedrijf; het spat ervan af. Er is een hele brede mix van kennis aanwezig en een grote variatie aan projecten gericht op mobiliteit en de energietransitie: van de Dutch Delta Cruise Port en het CO2 Smart Grid tot het halen van warmte uit datacenters en het Convenant Klimaatadaptief Bouwen. En bovendien een hele waslijst aan super innovatieve vastgoedontwikkelingen zoals de Dutch Windwheel, the Dutch Mountains en the Gallery.’

Van Zuijlen is lid van het Strategy Team bij Sociëteit Vastgoed, actief lid bij Holland Property Plaza, maakt onderdeel uit van het Q-team van VGME en is Member of the Royal Institution of Chartered Surveyors. Voor die verschillende organisaties staat hij regelmatig op de bühne om te spreken en te discussiëren over de ontwikkelingen binnen de sector aangaande items als PropTech en Building as a Service.

‘Het meest blij word ik van de ambities en de passie binnen BLOC. De hot topics liggen allemaal op tafel en er is een ongekende drive om die ook daadwerkelijk waar te maken. De cultuur is gericht op barrières doorbreken, cross-overs maken, durven en doen. Zo is Building as a Service voor mij niet langer meer alleen maar een idee, ik zit nu bij een club waar ik het ook echt in praktijk kan brengen’.

Van Zuijlen is onder meer werkzaam geweest bij K&O Property Management BV als Commercieel Directeur en bij TRIUVA Netherlands als Director Asset Management Europe. Aldaar was hij verantwoordelijk voor het asset en property management van vastgoedportefeuilles, het coördineren van aan- en verkoop activiteiten, alsmede het organiseren en inrichten van het vastgoedmanagement. Bij TRIUVA Netherlands was hij laatstelijk actief als Director Investor Relations en zette hij vastgoedfondsen op en onderhield hij relaties met beleggers.

Samen met Ad van Driel bracht Jan in 2016 de 7e druk uit van het boek ‘Strategische Inzet van Vastgoed’. Het boek beschrijft alle managementtaken van partijen actief in de vastgoedmanagementketen, zowel aan de zijde van de belegger, als aan de zijde van de gebruiker. Het boek wordt gebruikt bij verschillende vastgoedopleidingen op HBO en universitair niveau. Van Zuijlen verzorgt regelmatig colleges en masterclasses.